-->

SSS

SSS

Evde köpek eğitimi nasıl olmalı? Sorusu yeni köpek sahibi olmuş kişilerin merak ettiği soruların başında gelmektedir. Evde köpek eğitmek sabır isteyen, keyifli bir süreçtir. Ancak unutmamanız gereken önemli bir unsur bulunmaktadır o da köpeğin size değil, sizin köpeğe hakim olmanız gerektiğidir.

Sürüler halinde yaşayan köpekler sosyalleşebilen hayvanlardır. Asırlar önce evcilleştirilmiş olsalar bile genetik olarak sürü güdüsüne sahip olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden köpekler yaşadığı insanları sürü olarak görürler. Her sürünün bir lideri olduğu için evde de bir lider olmalıdır. İster eğitim merkezlerinde isterseniz evde olsun köpek eğitiminin temelinde ehlileştirme amacı yer alır.

Köpeğinize mutlaka bir alan yaratmalısınız. Küçük ya da büyük köpek fark etmez kendini güvende hissedebileceği bir alan olması gerekir. Yavru bir köpeğe sahipseniz yaşadığı kafesin ya da kulübenin geniş olması gerekir. Oynayabileceği oyuncakları ve yatağının yanında maması bulunmalıdır. Onun ihtiyaçlarını düzenli olarak karşıladığınız zaman eğitimini de kolaylıkla gerçekleştirmiş olursunuz.

Köpek sahibinin sınırları olması, köpeğin istemeyeceği davranışları yapmasına engel olacak ve komutlarını yerine getirecektir. Köpeğinize kesinlikle taviz vermemelisiniz.  Ona karşı pozitif olmalısınız böylece köpeğinizin psikolojik gelişimine de yardımcı olmuş olursunuz.

Evde köpek eğitimi esnasında köpeğinizin yaptığı iyi davranışlar karşısında onu ödüllendirmelisiniz. Böylece köpeğiniz yaramazlık yapmayacak ve istediğiniz gibi davranmaya devam edecektir. Şayet kötü bir davranış sonrasında köpeğinize ceza verirseniz eğer, köpek ürkek, saldırgan ve içe kapanık olacaktır. Köpekle mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsanız ona karşı kontrollü olmalısınız. Eve köpek aldığınız ilk günden itibaren temel eğitim vermeye başlamalısınız. Özellikle yavru köpeklerin eğitimi zor ve uzun bir süreçtir. Günde en az on dakika eğitim vermelisiniz. Eğitim sonrasında belirlediğiniz bir saatte oyun oynamalısınız ancak ip çekmek oyunu liderlik yarışı gibi anlayacağı oyun türlerinden uzak durmalısınız. İnsanlar kadar köpeklerinde sosyal hayatları olduğunu unutmayın. Köpeğinizin sağlıklı gelişimi için onu rutin olarak dışarda gezdirmelisiniz.

Köpekler için en iyi mamalar hangileridir? sorusu köpek evlat edinen sahiplerin kafasını meşgul eden önemli sorulardan biridir. Köpeğinizin sağlıklı beslenmesi için dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise mama seçerken en iyi mamaların hangisi olduğudur.

Köpeğinizin sağlıklı büyüyüp, gelişmesi için rutin olarak öğünleri atlamadan beslenmesi gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken ise köpeğinizin yaşına uygun mama seçimidir. 1 yaşın altındaki köpekler için proteinli, balık yağının olduğu mamalar tercih edilmelidir. 1-7 yaş, köpeklerin aşırı hareketli olduğu dönemlerdir. Bu köpekler için omega-6 yağ asitlerinin olduğu mamalar verilmelidir. 7 yaş ve üzeri köpekler için L-karnitin içeren bitkisel gıdalar verilmesi uygundur. Köpeğinize kesinlikle insanların yediği besinlerden vermeyiniz. Bunun nedeni ise köpeklerin farklı metabolizmaya sahip olmasıdır. Aksi halde köpeğinizin ölümüne neden olursunuz.

Kuzu, balık kılçığı gibi besinler köpeklerin sindirim sisteminde tıkanmaya ve yırtılmalara neden olabilir. Örneğin fazla miktarda karaciğer verirseniz köpeğiniz A vitamini zehirlenmesi geçirebilir. Küflü ve bozuk gıdalar ise ishal ve kusmaya neden olur.

Her tür soğan ve sarımsak ise kansızlığa sebep olur. Köpeğiniz çiğ yumurta yerse tüy ve deri problemleri ortaya çıkar. Çiğ balık yiyen köpeklerde ise iştahsızlık oluşur. Salam ve sosislerde kusma sebebidir. Tütün köpeklerde bayılmaya ve ölüme neden olur. Üzüm ve kuru üzümde köpeklerin böbreklerine hasar verebilir. Alkol verirseniz koma ve ölüme neden olabilir.

Köpekler ilk yedi ve on günde gözleri kapalıdır. Köpek 6 haftanın sonunda sütten kesilir. Ancak bazen 4 ve 5 haftalıkken sütü kendileri bırakır. Yavru köpeklerin besin ihtiyacı yetişkin köpeklere oranla daha çabuk ve fazladır. Bu yüzden yavru köpeklere dengeli diyetler önerilir. Et, mineral ve vitamin gibi ek gıdalara gerek yoktur.

Evinizde bakmanız gereken iki canlı bulunuyor biri bebeğiniz diğeri ise köpeğiniz. Evde köpek besleyen sahipleri düşündüren sorudur köpekler bebeklere zarar verir mi? Bebek ve köpek aynı evde yaşayabilir mi? Köpekler bebeği ısırır mı, zarar verebilir mi? Bu nedenle köpek almadan önce bir veterinerle mutlaka görüşün.

Bilmeniz gereken hususlardan biri köpeklerin bebekleri kıskanmasıdır. Köpekler, sahipleri bebekle ilgilendiğinde kendilerinin sevilmediğini sanıp tepki verirler. Bebeğin eve ait olduğu, ailenin bir parçası olduğu köpeğe yansıtılmalıdır. Bebeğe bir oyuncak aldığınızda aynı şekilde köpeğe de alınmalıdır. Bebekle köpeği kontrollü bir şekilde yakınlaştırın. Köpeklerin bebeklere zarar verme ihtimali köpeğin karakterine ve yetiştirilme şekline göre değişmektedir. Veterinerler bebeklere zarar vermesi konusunda Doberman ve Pitbull cinslerinin çok riskli olduğunu belirtiyorlar.

Doktorlar ise bu konuda farklı düşünüyorlar. Bebekle hayvanın aynı yerde yaşamasının alerjik reaksiyonlar nedeniyle riskli olduğu görüşündeler. Köpeklerin parazit ve bazı hastalıkların yumurtasını bıraktıkları için bunun bebeklere zarar verebileceği kanısındalar. Bu nedenle bebekler yürümeye başlayana kadar köpeklere yaklaşmamaları gerektiğini belirtiyorlar. Bebek ve köpek aynı evde yaşayabilir ancak çok fazla baş başa kalmamalıdır. 2 yaşına kadar bebekler köpeklere yaklaştırılmamalıdır. Bunun nedeni ise bebeklerin 2 yaşında bağışıklık sisteminin güçlü olmaya başlamasıdır.  Bebeğin köpeği yalamasını önlemelisiniz.  Bunun yanı sıra köpeklerin aşılanması gerekmektedir.

Bebeğin köpekle aynı evde yaşamasının faydaları da vardır. Evcil hayvanların bebeğin gelişiminde olumlu etki yaratır. Hayvan beslenilen evde, bebekler koşulsuz sevgiyi ve şefkati öğrenirler.

Eğitimli Pati olarak profesyonel ve uzman ekibimizle köpek severlere en iyi hizmeti sunuyoruz. Yavru, yetişkin olmak üzere her ırktan köpeklere eğitim vermekteyiz. Köpeğinize komut yöntemleri öğretilerek, sahibine saygı duymasını öğretiyoruz.

Verdiğimiz eğitimler itaat eğitimi, yürüyüş eğitimi, saygı eğitimi, saldırmama eğitimi, tuvalet eğitimi, yemek eğitimi… gibi köpeğinizle sağlıklı bir şekilde sosyalleşmenizi sağlayacak önemli eğitimlerdir. Profesyonel ve pozitif eğitim teknikleriyle kısa sürede köpeğinizin sosyal hayata alışmasını sağlıyoruz. Eğitimlerimiz köpek sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak belirlenmektedir. Köpeğin karakteristik ve fiziksel özelliklerini sahibiyle yaptığımız diyalog sonucunda analizini yapıyoruz ve köpeği özelliklerine uygun olan gruba dahil ederek eğitimine başlıyoruz.

Eğitimli Pati, can dostlarınız için en iyi köpek hizmetlerini sunmayı hedeflemiş, köpeklerinizi günlük yaşamda motivasyonunu sağlayan profesyonel bir kuruluştur.